slider01 slider02 slider03 slider04 slider05 slider06 slider07 slider08 slider09 slider10

Muziekvereniging Excelsior is een fanfareorkest in Ouwsterhaule, vlakbij Joure. Het ledenaantal ligt rond de zestig leden, inclusief alle jeugdleden. Het A-orkest komt uit in de tweede divisie en we hebben een B-orkest die hun eigen planning, activiteiten en optredens verzorgt. De repetitieavond is donderdagavond, het B-orkest repeteert van 18.45 – 19.30


Voor dit enthousiaste B-orkest zoeken we een dirigent(e) met de volgende functie-eisen:
 

  • Minimaal een afgeronde conservatorium- of vergelijkbare opleiding
  • Je bent flexibel, enthousiast en positief ingesteld
  • Je beschikt over goede sociale-, communicatieve, en educatieve vaardigheden
  • Je bent beschikbaar op donderdagavond.
 
Denk jij een geschikte kandidaat te zijn, dan zijn wij op zoek naar jou. Mail je motivatiebrief en CV voor 1 december 2023 naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor meer informatie kun je bellen naar Jacob Stuiver (voorzitter) 06 10302793


Afgelopen zaterdag, 7 oktober, organiseerde onze muziekvereniging haar eerste muzikale loopje. Een prachtige wandeltocht in en rondom de Haulsterbossen. Dit alles, in samenwerking met het Nationaal Openbaar Vervoermuseum.
Het was heerlijk wandelweer en de deelnemers genoten dan ook van het weer, de wandeltocht en de muziek. Want aan (bijna) het einde van de route gaf ons orkest een heus buitenconcert.

De foto's laten een mooie impressie zien van deze bijzondere wandeltocht 

 
Beste Vrienden van Excelsior,

Wie had een jaar geleden gedacht dat het zo stil zou zijn rondom Excelsior Ouwsterhaule? Wie had een jaar geleden gedacht dat er begin 2021 helemaal niet gemusiceerd zou kunnen worden? Wie had een jaar geleden verwacht dat het jubileumconcert in juni 2020 niet kon doorgaan en helaas ook nog niet in 2021?

Als ons dat vorig jaar was verteld, waren we ontzettend verbaasd geweest en zouden we ons dit niet kunnen voorstellen. Helaas is dat momenteel de werkelijkheid.

Gelukkig komt Nederland langzaamaan weer uit de lockdown. Dat betekent dat ook Excelsior weer kan beginnen met musiceren. Verderop in de nieuwsbrief leest u hier meer over. We hopen dat we ook snel weer concert mogen geven en u ontroeren met onze muziek.

Onze Algemene Ledenvergadering hebben we digitaal gehouden. Niet zoals gewenst maar gelukkig bestaat die mogelijkheid. Tijdens deze vergadering is er afscheid genomen van Einte Faber als voorzitter en hebben we onze nieuwe voorzitter, Jacob Stuiver, verwelkomd.

Het overhandigen van de hamer heeft op een gepaste wijze plaatsgevonden. Helaas zonder muzikanten maar gelukkig met fotomateriaal.

Einte, bedankt voor je inzet als voorzitter bij het bestuur van Excelsior Ouwsterhaule en nog vele muzikale jaren als muzikant bij onze prachtige vereniging gewenst! Jacob, welkom als nieuwe voorzitter! Een goede tijd gewenst in het bestuur!

Lees hier verder....
Beste Vrienden van Excelsior, 

voor de zomervakantie hebben jullie een Vriendenbrief ontvangen. In deze brief konden we vertellen dat we weer aan het repeteren zijn. Én gelukkig mogen we nog steeds met z’n allen repeteren en mooie muziek maken.

We zijn verheugd om te melden dat we met een mooi doel aan het repeteren zijn. We zijn namelijk druk aan het repeteren om jullie van mooie muziek te kunnen voorzien. Muziekvereniging Excelsior Ouwsterhaule geeft een concert voor al haar Vrienden. En wel op zaterdag 6 november aanstaande. Het concert vindt plaats in de Evenementenhal in Joure. Verderop in de nieuwsbrief is er meer informatie over te lezen.

Lees hier verder....
Beste Vrienden van Excelsior,
 
De vorige Vriendenbrief hebben jullie afgelopen mei ontvangen. We hadden gehoopt dat in die tussentijd het coronavirus minder prominent aanwezig zou zijn en we het verenigingsleven wat meer konden oppakken. Niets is minder waar helaas. We hadden graag ons jubileumjaar groots willen uitpakken.
 
Het bestuur en de jubileumcommissie hadden een prachtig en feestelijk jaar voor Excelsior bedacht. Vol met optredens en een groots opgezet jubileumfeest. Dit allemaal in het kader van het 75-jarig bestaan van Excelsior.
 
Helaas is dit als gevolg van de uitbraak van het coronavirus allemaal niet doorgegaan.
Heel erg jammer natuurlijk.
 
Maar wat de muzikanten nog het meest missen, is dat er niet meer wekelijks gezamenlijk muziek kan en mag worden gemaakt.
 
Graag zouden wij u in deze Vriendenbrief wat meer willen vertellen over onze optredens voor de komende maanden. Echter, tot op heden is er niks bekend over optredens. Niks is zeker en het is zelfs nog niet bekend wanneer we weer mogen gaan oefenen.
 
Maar een ding is wél zeker, zodra er weer muziek kan worden gemaakt, gaan we meteen repeteren voor een concert voor de Vrienden van Excelsior.
 
De muzikanten willen graag weer optreden en muziek maken voor u als trouwe vriend van Excelsior.
Wanneer en hoe? Dat is nog onbekend.

Lees hier verder...

Sponsoren

Trijnie Sjoerd-vd-Wal Bart-de-Vries Gebr-de-Vries Hooijer_Food_Ingredients_logo Van_den_Akker_logo KBO

VOLG ONS OP

 

  

Contact | Over | Privacy Policy

 Alles wat op deze site staat is eigendom van Excelsior Ouwsterhaule en mag niet zonder toestemming worden gebruikt.