slider01 slider02 slider03 slider04 slider05 slider06 slider07 slider08 slider09 slider10

Eindelijk een mooie Fryske fanfare vlak bij huis ‘gescoord’ en dan zit je na een paar repetities al weer thuis in verband met het Coronavirus, wat ontzettend jammer! Het zou een prachtig gevarieerd jaar worden bij Excelsior, ons jubileumjaar, maar het ziet er nu iets minder rooskleurig uit dan verwacht helaas... Iedereen moet even een pas op de plaats maken, het samen muziek maken ligt stil en we moeten het doen met alleen ons eigen instrument. Maar goed, nu heb ik wel even tijd om een berichtje te schrijven voor op de website!

In het kort zit het zo met mij: Frysk famke uit Drachten gaat studeren aan het conservatorium in Groningen; klassiek trompet. Tijdens mijn studie kom ik in aanraking met dirigeren en begin ik aan mijn volgende grote avontuur; HaFaBra Directie. Beide studies sluit ik af met en mooi eindexamen en verhuis naar het midden van het land. Daar dirigeer ik prachtige orkesten, maar de stille wens om een mooie Friese club met klankcultuur te dirigeren blijft altijd in mijn achterhoofd.

 

En daar kwam de vacature. Inmiddels was ik alweer terug verhuisd naar Friesland en zwanger van een tweede kindje, maar deze kans kon ik niet laten liggen. Solliciteren met hormonen en een dikke buik, haha! Once in a lifetime zullen we maar zeggen!

Na mijn verlof kon ik eindelijk aan de slag bij deze mooie club. 1 februari was de startdatum en tot half maart zijn we fanatiek aan de slag gegaan, hebben we hard gerepeteerd en zijn er vele thuisstudieuurtjes gemaakt. Er stonden prachtige concerten op het programma en ik heb het gevoel dat wat in het vat zit, niet verzuurd! Daarom kijk ik enorm uit om onze muzikale klik door te zetten wanneer het veilig en verantwoord is. Als dat nog even duur, dan is dat maar zo. Gezondheid gaat voorop! Ik hoop dat iedereen zo goed en gezond mogelijk uit deze crisis komt en dat we elkaar spoedig weer in De Hichte kunnen ontmoeten!!
 
Groetnis, Silva
 
 
 
 
Muziekvereniging Excelsior is een fanfareorkest in Ouwsterhaule, vlakbij Joure. Het ledenaantal ligt rond de zestig leden, inclusief alle jeugdleden. Het A-orkest komt uit in de tweede divisie en we hebben een B-orkest die hun eigen planning, activiteiten en optredens verzorgt. De repetitieavond is donderdagavond, het B-orkest repeteert van 18.45 – 19.30

Voor dit enthousiaste B-orkest zoeken we een dirigent(e) met de volgende functie-eisen:

  • Minimaal een afgeronde conservatorium- of vergelijkbare opleiding
  • Je bent flexibel, enthousiast en positief ingesteld
  • Je beschikt over goede sociale-, communicatieve, en educatieve vaardigheden
  • Je bent beschikbaar op donderdagavond.
 
Denk jij een geschikte kandidaat te zijn, dan zijn wij op zoek naar jou. Mail je motivatiebrief en CV voor 1 december 2023 naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor meer informatie kun je bellen naar Jacob Stuiver (voorzitter) 06 10302793.

 
 
 
 
 
 

Sponsoren

Trijnie Sjoerd-vd-Wal Bart-de-Vries Gebr-de-Vries Hooijer_Food_Ingredients_logo Van_den_Akker_logo KBO

VOLG ONS OP

 

  

Contact | Over | Privacy Policy

 Alles wat op deze site staat is eigendom van Excelsior Ouwsterhaule en mag niet zonder toestemming worden gebruikt.