slider01 slider02 slider03 slider04 slider05 slider06 slider07 slider08 slider09 slider10
Op 13, 14 en 15 september is muziekvereniging Excelsior weer afgereisd naar Duitsland. Dit maal om 50 jaar partnerschap tussen de gemeenten de Fryske Marren en Drolshagen te vieren. Tussen de beide gemeenten is in die 50 jaar een hechte vriendschap ontstaan, veel verenigingen hebben regelmatig een uitwisseling met een soortgelijke vereniging uit de partnergemeente. Zoals bekend is reist Excelsior regelmatig af naar Duitsland om daar de muziekvrienden uit Schreibershof te treffen.
Vrijdagavond 13 september heeft Excelsior onder leiding van Jan Vermaning haar muzikale bijdrage geleverd aan de feestavond in Drolshagen. Vele genodigden van beide gemeenten waren hier aanwezig waaronder eigen burgemeester Fred Veenstra en Uli Berghof, burgemeester van Drolshagen.   Excelsior speelde onder andere het typisch Duitse ‘Auf der Vogelwiese’, ‘Edelweis’ en de ‘Schreibershofer Schützenmarsch’ die uit volle borst mee werd gezongen. Vanzelfsprekend kon het prachtige ‘In Nije Dei’ niet ontbreken op deze Duits-Friese avond. Dit werd beloond met een daverend applaus van het publiek. Na het spelen van alle muziekstukken hebben de muzikanten en gasten genoten van een welverdiend drankje.
Muzikant van Excelsior, Siebren Vermaning, is deze avond samen met Jan Glas
extra in het zonnetje gezet. Zij ontvingen voor hun jarenlange vrijwillige inzet voor het partnerschap tussen beide gemeenten de ‘Silberne Ehrenbecher’ en een oorkonde.
 Excelsior combineerde het bezoek in Drolshagen met op zaterdag een rondleiding in de Krombacher brouwerij en op zondag een optreden op het jaarlijke ‘Tierschau- und Erntefest’. Dit alles natuurlijk samen met hun Duitse vrienden.
 
 
 
 
 
 
 

Sponsoren

Trijnie Sjoerd-vd-Wal Bart-de-Vries Gebr-de-Vries Hooijer_Food_Ingredients_logo Van_den_Akker_logo KBO

Agenda

Geen evenementen

VOLG ONS OP

 

  

Contact | Over | Privacy Policy

 Alles wat op deze site staat is eigendom van Excelsior Ouwsterhaule en mag niet zonder toestemming worden gebruikt.