slider01 slider02 slider03 slider04 slider05 slider06 slider07 slider08 slider09 slider10
Afgelopen zaterdag 9 maart heeft Excelsior al zijn vrienden getrakteerd op een ‘Vriendenconcert’. De avond stond volledig in het teken van Duitse muziek. Zelfs dorpshuis de Hichte was omgetoverd tot een gezellige ‘Deutsche Musikhalle’ met origineel Duits bier op de tap.
 
Het A-orkest onder leiding van Gerben Pol opende de avond met het derde deel van ‘Shapes’. Dit is het verplichte werk van het ONFK dit jaar. Excelsior zal hier niet deelnemen maar presenteerde toch deze sferen aan de Vrienden door een deel van dit stuk te spelen. Na het prachtige werk ‘Arioso’ van Johann Sebastian Bach (Duitse componist) was het tijd voor onze eerste solist van de avond.   elmer Jaspers toverde in ‘Muhle im Schwarzwald’ prachtige klanken uit zijn koekoeksfluit. Hij kreeg hiervoor dan ook een welverdiend applaus van de Vrienden. In het werk ‘Concert in Bb’ van de volgende Duitse componist, Wolfgang Amadeus Mozart werd gesoleerd door Jacob Stuiver op Euphonium. Onze originele solist werd een paar dagen voor het concert ziek en Jacob durfde het aan zichzelf voor de leeuwen te gooien. Ook hij kreeg een welverdiend applaus, grote klasse Jacob! De eerste mars van de avond werd gespeeld en het was tijd voor het B-orkest.
 
Het B-orkest stond tijdens onze Duitse avond onder leiding van Christina van der Bijl. Petje af voor al onze jeugdleden want ’s ochtends hadden zij al een optreden gegeven bij de Poiesz in Oudehaske voor de Jeugd Sponsor Actie waar zij aan deelnemen. Een muzikaal dagje! Nadat het B-orkest hun ‘Music for the youngsters’ ten gehore had gebracht waren de laatste drie solisten van de avond aan de beurt. Anna Roos Gardenier, Jinte Bos en Anne Bos hadden elk in hun eigen categorie het solistenconcours van afgelopen jaar gewonnen. De drie dames kregen hiervoor een speciaal podium op dit Vriendenconcert om hun werk nogmaals te laten horen. Prachtig, en alle drie een daverend applaus.
 
Na de pauze barste het feest met het A-orkest los. Na het vrolijke ‘Auf die Vogelwiese’ en ‘Alte Kameraden in Swing’ was het tijd voor de echte Duitse klassiekers. Titels zoals ‘Marmor, Stein und Eisen Bricht’, ‘Wahnsin’, ’99 Luftballons’ en ‘Edelweis’ kwamen voorbij. Excelsior sloot de avond in stijl af met nog zo’n klassieker: ‘Ich bin wie du’.  Na de staande ovatie en het applaus had Excelsior nog één verrassing in petto. Zoals velen van u wel weten reist Excelsior zo nu en dan af naar ons bevriende orkest Musikfreunde Schreibershof in Duitsland. Het is traditie dat daar de ‘Schützenmarsch’ gespeeld wordt en het publiek uit volle borst mee zingt. Zo gebeurde dit ook in de Hichte en was de avond ten einde.
 
Wat een feest. Bedankt, en heel graag tot de volgende keer!
 
Denkt u nu: Ik heb echt wat gemist, de volgende keer wil ik er ook bij zijn?! Neem contact op met Harm de Roo (06-22376192), word Vriend en mis het niet nog een keer.

 
 

Sponsoren

Trijnie Sjoerd-vd-Wal Bart-de-Vries Gebr-de-Vries Hooijer_Food_Ingredients_logo Van_den_Akker_logo KBO

Agenda

Geen evenementen

VOLG ONS OP

 

  

Contact | Over | Privacy Policy

 Alles wat op deze site staat is eigendom van Excelsior Ouwsterhaule en mag niet zonder toestemming worden gebruikt.