slider01 slider02 slider03 slider04 slider05 slider06 slider07 slider08 slider09 slider10
Op donderdag 14 december 2017 vond het jaarlijkse jeugd solistenconcours plaats.
Wat zijn we trots op onze dappere jeugdmuzikanten! Tijdens het Solistenconcours lieten 19 muzikanten van ons jeugdorkest aan ouders, vrienden, familie en muzikanten van het A-orkest horen wat zij al kunnen en tot nu toe geleerd hebben op muziekles en bij Excelsior.
 
Jury Bert Groothedde, complimenteerde alle solisten, want zij hebben het allemaal toch maar even gedaan. Soleren is erg spannend en spelen op het podium is slechts een momentopname. Het moet dan allemaal maar net lukken. Fantastisch om de muzikaliteit, inzet, overtuiging en plezier aan het maken van muziek bij de solisten te zien.
 
In de drie categorieën van beginnende muzikanten, muzikanten met 1 diploma en muzikanten met al meerdere diploma’s werden Rixt Duiker, Marije Oenema en Jinte Bos tot winnaars bekroond. Gefeliciteerd meiden!
 
Nieuw element dit jaar was een prijs voor het mooist versierde instrument. De aankleding van het instrument varieerde van kerstglitter tot aan Star Wars. Tot winnaar van meest creatieve aankleding werd Jelle Oene Feenstra benoemd met “Barry”. Jelle gaf bij opgave aan dat hij samen met zijn vriend Barry op zou optreden. Dit wekte al heel wat nieuwsgierigheid bij juf Nynke. Wie is Barry? Die hebben we nog nooit gezien. Bij het optreden werd het al duidelijk. Jelle had zijn “Barri met achternaam Ton” keurig in een overhemd gestoken.
 
Jeugdcommissie, Bert Groothedde, Katherina Santema, Alle muzikanten en hun ouders bedankt voor het mogelijk maken van deze avond! Wij kijken nu al uit naar het solistenconcours in 2018.
 
Foto’s & tekst:  F. Veldman de Roo 


 
 

 
 

Sponsoren

Trijnie Sjoerd-vd-Wal Bart-de-Vries Gebr-de-Vries Hooijer_Food_Ingredients_logo Van_den_Akker_logo KBO

VOLG ONS OP

 

  

Contact | Over | Privacy Policy

 Alles wat op deze site staat is eigendom van Excelsior Ouwsterhaule en mag niet zonder toestemming worden gebruikt.